Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την τραγωδία και 31 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους μένουν κλειδωμένα σε έναν λογαριασμό

Ίσως η μεγαλύτερη είδηση που βγήκε από την 3ήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δεσμεύσεων της νέας κυβέρνησης στην Βουλή ήταν ότι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, 31 εκατομμύρια ευρώ “λιμνάζουν” στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής που στήθηκε εκείνες τις ημέρες.

Στον λογαριασμό αυτόν προσέφεραν, όπως μπορούσε ο καθένας, χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις σοκαρισμένοι μπροστά στην τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για το άμεσο ξεμπλοκάρισμα των χρημάτων αυτών που συγκεντρώθηκαν τότε και που όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, εδώ και έναν χρόνο παραμένουν αναξιοποίητα και κλειδωμένα σε κάποιον λογαριασμό. Και όλα αυτά την στιγμή που ακόμα οι κάτοικοι του Ματιού δεν έχουν ακόμα καταφέρει να συνέλθουν και να γιατρέψουν τις πληγές τους από την τραγωδία.

Σαν να μην αρκούσε δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του και το επιτελείο του χειρίστηκαν το θέμα επικοινωνιακά, σαν να μην αρκούσε η παταγώδης αποτυχία των υπηρεσιών, σαν να μην αρκούσε το άγριο βλέμμα προς δημοσιογράφο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά κατά την περσινή συνέντευξη τύπου… Όλοι αυτοί μαζί, με βασική ευθύνη πάντα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δεν έκαναν τίποτα ώστε να φτάσουν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον ιδρώτα και το υστέρημα ευαίσθητων πολιτών, στους πληγέντες της πυρκαγιάς!