ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29/08/2004: Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (φωτογραφίες+βίντεο)

“Ο συνδυασμός του λαμπερού Αυγουστιάτικου φεγγαριού, του στεγάστρου-κοσμήματος του Σαντιάγκο Καλατράβα, των χρωμάτων, των μελωδιών και της έμπνευσης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, συνέθεσε ένα λαμπερό υπερθέαμα που ταξίδεψε στα πέρατα της γης και διαφήμισε και πάλι την Αθήνα και την πατρίδα μας. Ένα θέαμα γεμάτο Ελλάδα και Ολυμπισμό. Ένα θέαμα γεμάτο ανθρώπους για τους ανθρώπους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας τελείωσαν”. Αυτά έγραφε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ την επόμενη ημέρα, 30 Αυγούστου 2004.

 

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το απίστευτο θέαμα, το κέφι, τα τραγούδια, τους αθλητές, τα χαμόγελα, τα πυροτεχνήματα, τους φωτεινούς πίνακες. Και τόσους πολλούς καλλιτέχνες…

Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Άννα Βίσση, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σάκης Ρουβάς, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Πάριος κουνώντας λευκά μαντήλια.

Στη συνέχεια ο Χρόνης Αηδονίδης καλωσόρισε όλο τον κόσμο μελωδικά ερμηνεύοντας το τραγούδι: «Φίλοι μ` καλώς ορίσατε».

Μετά εμφανίστηκαν οι κουδουνάτοι, οι χορευτές του Τσακώνικου, η Δόμνα Σαμίου, ο γάμος, ο Μπάλος. Και ενώ οι βάρκες έπλεσαν προς το κέντρο της θάλσσας, ο Γιάννης Πάριος ερμήνευε το: «Καλέ συ Παναγιά μου».

Και τότε εμφανίστηκε το φορτηγό με τα καρπούζια και τα πολύχρωμα φορέματα.

Η Μαρινέλλα ερμήνευσε το «Αναψε το τσιγάρο». Η Δήμητρα Γαλάνη το «Μανούλα μου».

Το… φεγγάρι μπήκε στο Στάδιο και πλησίασε την εξέδρα ενώ η Χάρις Αλεξίου προέτρεπε τους πάντες να πάνε μια βόλτα σ` αυτό τον ερωτικό και χιλιοτραγουδησμένο πλανήτη. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε το «Στου Θωμά».

Μετά ήρθε η μεγάλη ώρα για τους νικητές του μαραθωνίου δρόμου οι οποίοι τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Και η μεγάλη ώρα ήταν η απονομή των μεταλλίων τους. Οι τρεις νικητές ανέβηκαν στο βάθρο, πήραν τα μετάλλιά τους και γνώρισαν πραγματική αποθέωση.

Και η φλόγα έσβησε…

Ολόκληρη η τελετή: