Έκακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα για το 1ο δημοτικό σχολείο Χολαργού

Να λύσουν τον γρίφο που έχει προκύψει με την έλλειψη αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού (Περικλέους 51-53), θα επιχειρήσουν σήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Κουκής έστειλε πρόσκληση για την έκτακτη αυτή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στης 6 το απόγευμα στο δημαρχείο.

Θυμίζουμε ότι παρά την απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, το θέμα δεν έχει λυθεί. Όπως διαβάζουμε στην πρόσκληση  “η Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας επανήλθε στο ζήτημα και με έγγραφό της την 7/10/2019 ορίζει εκ νέου την αίθουσα στέγασης του Α4 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έγγραφο επισυνάπτεται) από τον δεύτερο όροφο στην αίθουσα που προκύπτει από την ενοποίηση των γραφείων της Διευθύντριας και Υποδιευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, με την ταυτόχρονη μεταφορά των γραφείων της Διευθύντριας και Υποδιευθύντριας στην κενούμενη αίθουσα του δευτέρου ορόφου.

Επίσης, με έγγραφό τους (επισυνάπτεται) την 8/10/2019, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ώστε να ληφθεί μια νέα απόφαση για τη συστέγαση των δύο μονάδων, προτείνοντας μια εναλλακτική – σε αυτή της Β’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας – πρόταση, και με γνώμονα την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Επειδή η κατάσταση έχει κλιμακωθεί – παρά την έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ήδη από τον Ιούνιο του 2019 – και επειδή οφείλουμε να δώσουμε οριστική λύση προκειμένου τόσο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, όσο και το 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού να λειτουργήσουν ομαλά στο σχολικό συγκρότημα της Περικλέους 51-53, κρίνεται απαραίτητη η σύγκληση του Συμβουλίου”.