Την Τετάρτη εκλέγεται η νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ

Τη νέα της ηγεσία για την περίοδο 2019 – 2023, θα εκλέξει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Θυμίζουμε ότι υποψήφιος για το ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή της με μοναδικό θέμα αυτό πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Οι εργασίες ξεκινούν το πρωί, με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και χαιρετισμούς του απερχόμενου προέδρου της ΚΕΔΕ και νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Συμμετέχουν συνολικά 528 σύνεδροι. Ειδικότερα και οι 332 δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων στη ΓΣ της ΚΕΔΕ, καθώς και τα 18 μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί.

Το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ που θα εκλεγεί, θα απαρτίζεται από 31 μέλη, εκ των οποίων 20 είναι δήμαρχοι, μεταξύ αυτών χωρίς εκλογή ο δήμαρχος Αθηναίων και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Το Εποπτικό Συμβούλιο, αποτελείται από επτά μέλη.