Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται πλέον ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης

Με όλες τις απαραίτητες τιμές και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Κοιμητηρίου Παπάγου, η εξόδιος ακολουθία του ήρωα Αντιστράτηγου Γεωργίου Παπαλαμπρίδη.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά από την ημέρα που έπεσε ένδοξα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, ο γενναίος αυτός άντρας θάφτηκε στο πλάι των γονιών του. Είχε προηγηθεί, τον Αύγουστο του 2018 η ταυτοποίηση των οστών του και, μόλις την Πέμπτη, ο επαναπατρισμός τους με ευθύνη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η τελετή ξεκίνησε με τον επικήδειο λόγο του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου που αναφέρθηκε στην ανδρειοσύνη και την μεγαλοψυχία του Γ. Παπαλαμπρίδη και όσων άλλων έπεσαν ηρωικά για την πατρίδα μας, σημειώνοντας ότι θα αποτελούν πάντα «φάρο φωτεινό για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων». «Σήμερα σφραγίζεται μία ακόμα σελίδα στην ιστορία μας, ποτισμένη με το αίμα του 28χρονου που αψηφώντας το θάνατο έστεκε ακάλυπτος στον Πενταδάκτυλο», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν συμπολεμιστές του, εκπρόσωποι της οικογένειας, αλλά και του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνος Φλώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλειος Ξύδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κεχρής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος Γιώργος Συλλούρης καθώς και Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Ναύαρχοι για να τιμήσουν τον ήρωα Παπαλαμπρίδη κατά το τελευταίο του αυτό ταξίδι.

Ο Δήμος μας για ακόμα μία φορά τίμησε με την τελετή αυτή τον ηρωικό Αντιστράτηγο αφού στο παρελθόν έχει ήδη τοποθετήσει προτομή του στο Πάρκο του Παπάγου ενώ έχει δώσει το όνομά του στην πλατεία που βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου.