Στην τηλεόραση οι διαλέξεις της Μαρίας Ευθυμίου από το δημαρχείο μας

Οι επιτυχημένες διαλέξεις που έδωσε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού η Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου, κινηματογραφήθηκαν και θα μεταδοθούν σε συνέχειες από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Πρόκειται για μία νέα εκπομπή με τίτλο «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο», που θα αποτελείται από 54 ωριαία επεισόδια και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο 18:00-19:00 και  σε επανάληψη κάθε Παρασκευή 20:00-21:00.

Οι διαλέξεις αυτές, διοργανώθηκαν ύστερα από επιθυμία του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο σε επιμέλεια και οργάνωση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίας Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου την περίοδο 2015-2016. Η κάθε μία προσεγγίζει κομβικά και διαφορετικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας με στόχο την κατανόηση των εξελίξεων που επηρεάζουν τα πράγματα μέχρι και σήμερα.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο, ενώ παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer της σειράς.

Η σειρά είναι παραγωγή Steficon σε συμπαραγωγή με την PostScriptum και την σκηνοθεσία έκανε η Μαρία Ντούζα.