Κοροναϊός: Στη μάχη από σήμερα και τα Κέντρα Υγείας – Πού και πώς θα κάνουν ασθενείς το τεστ Covid-19

A medical staff member prepares at the intensive care unit (ICU) of the Nossa Senhora da Conceicao hospital, where patients suffering from the coronavirus disease (COVID-19) are treated, in Porto Alegre, Brazil, April 17, 2020. Picture taken April 17, 2020. REUTERS/Diego Vara

Δεκάδες κέντρα υγείας  σε όλη τη χώρα θα υποδέχονται από σήμερα πολίτες με ύποπτα συμπτώματα ώστε να υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19 σε μία προσπάθεια να γίνει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Ειδικότερα από σήμερα, Δευτέρα, στη μάχη κατά της πανδημίας μπαίνει και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με πάνω από 150 Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική 14 κέντρα υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια θα δέχονται ασθενείς που θέλουν να κάνουν το τεστ για τον κοροναϊό.

Αναλυτικά τα Κ.Υ. στην Αττική

Σημειώνεται πως όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κοροναϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού.

Ειδικότερα θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας. 

Ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000, ενώ από αύριο η δυναμικότητα αυξάνεται κατά 500.