Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 80 ετών

Από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε ο εμβολιασμός των κατοίκων στη νησιωτική χώρα θα υλοποιηθεί σε 4 φάσεις, ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων ο εμβολιασμός θα γίνει μαζικά. Η αρχή θα γίνει 27 με 30 Ιανουαρίου, από το Καστελόριζο.

Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του. Θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του.

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού, ενώ ραντεβού μπορεί να κλείσει στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.