Ο κορονοϊός αφορά όλους μας

H σταδιακή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Δήμο μας αφού ο κλάδος του λιανοεμπορίου παίρνει ξανά μπρος. Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξουν παρανοήσεις ότι βγαίνουμε απ’ το lockdown αλλά μιλάμε για μία χρυσή τομή προκειμένου να μπούμε σε μία κανονικότητα, πάντα βέβαια με την συμμόρφωση στα μέτρα και τις εισηγήσεις των ειδικών.
Σε αυτό το πλαίσιο και ο Δήμος όχι μόνο έχει προνοήσει να δημιουργήσει μία επιτροπή από εκλεκτούς και καταξιωμένους επιστήμονες που δίνουν τα φώτα τους για τη αντιμετώπιση της πανδημίας και την διαχείριση της κόπωσης σε τοπικό επίπεδο, αλλά έχει ρίξει μεγάλο βάρος και στην πρόληψη με τα συνεχή και συστηματικά test rapid για τον έλεγχο και την ασφάλεια των δημοτών.
Βέβαια οι επιστήμονες θα μας πουν τι μπορούμε να αντέξουμε από το μενού επιλογών που έχει καταρτιστεί, αλλά απαιτείται και η συμμετοχή όλων μας για να ξανακερδίσει ο Δήμος μας την κανονικότητα.
Η αξιοποίηση των self test προκειμένου να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία, σε συνδυασμό με την βοήθεια και την οικονομική στήριξη του κράτους, αποτελούν τα όπλα μας απέναντι σε ένα πρόβλημα που αγγίζει και ενώνει όλους μας.

Γιάννης Μαραγκούλης