«ΟΧΙ» από το δημοτικό συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού σε 5όροφα και 6όροφα κτήρια από τις 4 εκ των 6 δημοτικών παρατάξεων

Με την 51/2021 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, απόφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να αιτηθεί στους αρμόδιους φορείς, την κατάργηση της δυνατότητας προσαύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ Ν.4067/2012, ΦΕΚ Α΄79 /09.04.2012 και 4759/2020, ΦΕΚ Α’ 245/09.12.2020 ).

Σύμφωνα με τις νομοθετικές τροποποιήσεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην κοινότητα Παπάγου μπορεί να ανέβει στα 16 μ. χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται το ύψος της στέγης +2 μ., όπου το τελικό ύψος μπορεί να ανέλθει στα 18 μ. και αντίστοιχα στην Κοινότητα Χολαργού στα 20 μ.

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou, λοιπόν αποφάσισε να επιδιώξει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας των προσαυξήσεων του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτηρίων, με σκοπό τη θωράκιση της πόλης από την υπερδόμηση, που ήδη συντελείται και πλήττει το χαρακτήρα της και το συγκριτικό της γεωπεριβαλλοντικό της πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Υπέρ ψήφισαν η δημοτική παράταξη του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Νικήτας Κανάκης, Νικόλαος Καραγιάννης, Χαράλαμπος Στάϊκος, Λουκάς Ρίζος, Αντώνιος Ρεκλείτης, Γεώργιος Ρεμούνδος.

Κατά της απόφασης για την κατάργηση της δυνατότητας των προσαυξήσεων του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτηρίων, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Δημήτριος Τούτουζας, Γεώργιος Ανυφαντής, Γεώργιος Αυγερινός, Μαρία Σιώτου και Αναστασία Χαμηλοθώρη – Κουγιουμτζοπούλου, ενώ λευκό ψήφισε ο Περικλής Ζήκας.