Σε πέντε μήνες διαθέσιμα τα χειρουργία του Λαϊκού Νοσοκομείου!

Η "ενημέρωση" των ιατρών από τον διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου

Λίγες μέρες πριν, στο άρθρο μου “2017: Η ψευδαίσθηση της κανονικότητας” έκανα λόγο για την συρρίκνωση των υπηρεσιών του Κράτους προς τους πολίτες, και την κοινωνία των χαμηλών προσδοκιών που έχει γαλουχηθεί από την Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Λίγες μέρες μετά, βλέπει το φως της δημοσιότητας έγγραφο του διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου προς τους διευθυντές όλων των κλινικών, με το οποίο ουσιαστικά τους ενημερώνει ότι “οι δυνατότητες του Νοσοκομείου, δεν θα επιτρέπουν τη διενέργεια του χειρουργίου πριν από το Φεβρουάριο του 2018”.

Μάλιστα σε τελευταίο δελτίο τύπου του Νοσοκομείου διευκρινίζεται ότι δεν πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης, αναβάθμισης ή κάτι παρόμοιο, αλλά ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους ασθενείς.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι δεν συστήνεται στους διευθυντές να παραπέμψουν τους ασθενείς προς άλλα δημόσια νοσοκομεία, αλλά να περάσουν ουσιαστικά την ευθύνη  στον ασθενή, ζητώντας του να υπογράψει για την ένταξή του στην πεντάμηνης διάρκειας λίστα αναμονής για χειρουργείο!

Κατά τα άλλα η κανονικότητα έχει επανέλθει και η ανάπτυξη έρχεται.