Δεν θα μείνω στην ουσία και τα αίτια και τις ευθύνες για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική. Αυτά στον κατάλληλο χρόνο θα αναζητηθούν και όλοι θα κριθούν.

Επιτρέψτε μου, όμως, να σταθώ στην σημειολογία. Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι ενδεικτική. Η αποστειρωμένη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Μάνδρα και η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά σε αντίστοιχη θεομηνία.

Οι πολίτες αναζητούν στήριξη, ηθική και υλική. Η αποστασιοποιημένη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι παροιμιώδης. Με τις πρωτοβουλίες, το νομοθετικό της έργο  και  την εν γένει φιλοσοφία της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά υποβιβάζει  με κάθε αφορμή το ρόλο και το αξιόμαχο των σωμάτων ασφαλείας είτε πρόκειται για την ΕΛΑΣ, είτε για την Πυροσβεστική είτε για το Λιμενικό Σώμα. Στα δύσκολα, όμως, βάζει μπροστά το ένστολο προσωπικό να καθαρίσει τη μπουγάδα. Η απουσία των αρμόδιων υπουργών και του πρωθυπουργού στις φωτιές το καλοκαίρι, στη μόλυνση του Σαρωνικού και στην  αντιμετώπιση των πλημμυρικών  φαινομένων αυτές τις μέρες είναι εκκωφαντική. Το μόνο που με συνέπεια υπηρετούν οι βουλευτές και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δόγμα της “Πρώτης φοράς Αριστερά”, χωρίς καμμία έγνοια και πρόνοια για τους πολίτες, δίχως κάποιον ηθικό ή ακόμα και ιδεολογικό φραγμό. “Γαία πυρί μιχθήτω”  αρκεί να κρατήσουμε την εξουσία, αυτό υπηρετεί με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλεκτική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Τσίπρα με τους πολίτες αγγίζει τα όρια της πρακτικής του ολιγάρχη της Βόρειας Κορέας. Οι χειροκροτητές στήνονται, ο σκηνοθέτης στη θέση του, πέφτει η κλακέτα, και ο επίσημος φωτογράφος και καμεραμάν φιλοτεχνούν τα πλάνα τους. Στη συνέχεια το υλικό διοχετεύεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πλαισιώνεται με την αρμόζουσα περιγραφή και το προτραίτο του ηγέτη προβάλεται στο λαό (αυτή ακριβώς η πρακτική ακολουθήθηκε στην επίσκεψη του Τσίπρα στη Θράκη).

Η εξαχρείωση που επιχειρεί το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου με μόνο στόχο την πολιτική επιβίωση της Κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερβεί – εδώ και καιρό κατά τη γνώμη μου – τα ανεκτά από τους πολίτες όρια.

Οι “αυταπάτες” του τρέφουν και συνάμα δημιουργούνται από τον Πρωθυπουργό Τσίπρα θα τον οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση. Το δίλημμα μεταξύ του παλιού και του νέου καταρρεί καθημερινά, και σύντομα θα αναδειχθεί ότι τελικά “ναι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι”. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στη φωτογραφία, “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”.