Μικροπολιτική στα αποκαΐδια…

Σ’ αυτή τη χώρα δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό.

Με αφορή τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, όλοι έγιναν ειδικοί – αρμόδιοι και αναρμόδιοι -, όλοι έκαναν καλά τη δουλειά τους, αλλά απ΄ό,τι αποδείχθηκε ήταν τελείως αναποτελεσματικοί. Με λίγα λόγια “εμετρήθησαν, εζυγίσθηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς”. Αναμένουμε την κορύφωση της αντιπαράθεσης Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης, θα παρακολουθήσουμε την αναμενόμενη σπέκουλα και έχει ο Θεός.

Και οι κακές συνήθειες δεν αφορούν μόνο στην κεντρική σκηνή (Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση). Το μικρόβιο υπάρχει και στην τοπική μας κοινωνία, στην δική μας δημοτική σκηνή.

Βρήκαν όλοι ευκαιρία και αφορμή και θυμήθηκαν τα σχέδια εκκένωσης, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη δασοπροστασία, λες και προήλθαν από παρθενογένεση, δίχως ίχνος αυτοκριτικής για τα ως σήμερα πεπραγμένα τους ή τις παραλείψεις τους.

Και στο παιχνίδι αυτό από κοντά και τα μέσα. Εντυπωσιακοί τίτλοι, ψευδή δημοσιεύματα – κατά το ελληνικότερο “fake news” -, όλα στο βωμό της μικροπολιτικής και των εντυπώσεων. Χωρίς ίχνος ντροπής ακόμα και για τα αυταπόδεικτα.

Τελευταίο παράδειγμα, η παραπλανητική ανάρτηση ιστολογίου της πόλης μας και η απάντηση από την πλευρά του Δήμου.

Αν δεν καταλάβουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, είμαστε καταδικασμένοι. Καταδικασμένοι να εξυπηρετήσουμε τα προσωπικά και μικροπολιτικά μας συμφέροντα και μόνο αυτά, όχι το κοινό καλό.