Η ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο GreenAgenda

“Φωτοβολταϊκά θα ηλεκτροδοτούν «πράσινη» πλατεία στον δήμο Παπάγου-Χολαργού”, είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας GreenAgenda. Η ενημερωτική αυτή σελίδα, που εντοπίζει και παρουσιάζει πάντα τις πράσινες πρωτοβουλίες και ειδήσεις, επέλεξε τον δήμο μας για την ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στον Χολαργό.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει: “Στις καινοτομίες του νέου σχεδιασμού, είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 6,84 kw που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της πλατείας, καθώς και η τοποθέτηση ενός υδάτινου θόλου, μέσω του οποίου δημιουργείται μια ομπρέλα από νερό, προσφέροντας δροσιά και αισθητική. Περιμετρικά του υδάτινου θόλου θα κατασκευαστούν κερκίδες, ενώ θα διαμορφωθεί ένα υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο πάτωμα που θα περιβάλλεται από θαμνώδεις φυτεύσεις και θα χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων”.

Σχετικά με το έργο, επισημαίνει ότι βασίζεται “σε μια πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη” και ότι υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018. “Προβλέπεται η χάραξη νέων διαδρόμων, η κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και η τοποθέτηση κτιστών καθιστικών με στέγαστρα”, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ειδική αναφορά γίνεται στο πράσινο της πλατείας με τα 11 νέα δέντρα και τους δεκάδες θάμνους και φυτά που θα φυτευτούν ενώ θα διατηρηθεί η υφιστάμενη δεντροφύτευση.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και δηλώσεις του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου για το έργο: “Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού και πάνω σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις στον Δήμο μας. Η ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης Χολαργού είναι ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη μας”.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του GreenAgenda εδώ