Αφιέρωμα της Athens Voice στον Χολαργό

Μεγάλο αφιέρωμα στις γειτονιές μας δημοσίευσε για άλλη μία φορά η εφημερίδα πόλης Athens Voice παρουσιάζοντας τον Χολαργό και μαζί με αυτόν την Αγία Παρασκευή.

Οι δύο συνοικίες της Αθήνας έχουν την τύχη να απολαμβάνουν –ακόμη– την πλούσια βλάστηση, έτσι όπως αυτή ξεχύνεται από τους πρόποδες του Υμηττού. Ίσως γι’ αυτό και όλοι μας τις αναφέρουμε ως προάστια. Η αλήθεια είναι ότι το πράσινο εμφανίζεται ζωηρό και ανακουφιστικό, όπου κι αν πέσει το μάτι. (…) Με την διάνοιξη της Αττικής Οδού, όμως, που πάει παρέα και με την υπόλοιπη, εξαιρετική τους συγκοινωνιακή σύνδεση, δίνουν στους τυχερούς τους κατοίκους αλλά και σε όσους κινούνται εκεί μια υπέροχη αίσθηση κέντρου-απόκεντρου. Τι σημαίνει αυτό; Καθαρός αέρας, αίσθηση εξοχής, χαλαροί ρυθμοί και μαζί ζωντανά στέκια όπου όλα μπορούν να συμβούν, μέρα και νύχτα“.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Χολαργό αναφέρει ένα μικρό ιστορικό που περιγράφει πώς ο δήμος αποσπάστηκε από το Χαλάνδρι και ανακηρύχθηκε αυτόνομη κοινότητα το 1933, ενώ ως δήμος αναγνωρίστηκε το 1963. “Πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο δήμο της αρχαιότητας από τον οποίο καταγόταν ο γνωστός πολιτικός και στρατηγός Περικλής. Ευρήματα ωστόσο αποδεικνύουν ότι η θέση του αρχαίου δήμου ήταν αρκετά διαφορετική, κοντά στο Ίλιον“.

Για το έμβλημα του δήμου μας σημειώνει ότι είναι η προτομή του Περικλέους “με τα 10 αστέρια που συμβολίζουν τις 10 φυλές της Αθήνας” ενώ ειδική αναφορά γίνεται και τον ανδριάντα του Περικλή, έργο του γλύπτη Γεώργιου Καλακαλλά, που βρίσκεται στην γωνία της ομώνυμης οδού Περικλέους με τη Λεωφόρο Μεσογείων, μία από τις βασικές εισόδους της πόλης καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. “Η πόλη έχει τη δική της ομάδα μπάσκετ, το Holargo B.C., που ιδρύθηκε το 1982“, γράφει επίσης το ρεπορτάζ.

Το αφιέρωμα προσφέρει επίσης και σειρά χρήσιμων πληροφοριών για τους κατοίκους του Χολαργού:

● Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Παρασκευή, στις 14/10, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, 9.30- 13.30.

● Άρχισαν οι εγγραφές για το Κέντρο Γυναίκας Αγίας Παρασκευής. Ανάμεσα στις δωρεάν δράσεις και προγράμματα περιλαμβάνονται νομική συμβουλευτική, συμβουλευτική για την απασχόληση, θέματα ισότητας κ.ά. Με συμμετοχή €10 μπορείτε να συμμετάσχετε σε ομάδες θεάτρου, ζωγραφικής, γυμναστικής, styling κ.λπ. Μεσογείων 415-417, 2132004575, 2132004594.

● Δωρεάν λειτουργεί το κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, με προγράμματα θετικής, τεχνολογικής και θεωρητικής κατεύθυνσης (αντιδήμαρχος Παιδείας: 2132002831).

● Σχολές Γονέων με θεματικές όπως «Βρεφική ηλικία», «Εφηβεία» κ.λπ. διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Ελένη Λαζαράτου. Οι έξι δίωρες συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα «Μ. Μερκούρη», στο δημαρχείο. Πληρ.: 2132002831

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα της Athens Voice εδώ.