Δρομολόγια μετρό προς Αεροδρόμιο: Καταργήθηκαν αλλά τελικά επανέρχονται;

Η κατάργηση των απευθείας δρομολογίων του μετρό από και προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να φέρει αναστάτωση μόνο στο επιβατικό κοινό αλλά και στην πολιτική ηγεσία. Το υπουργείο δείχνει (κατόπιν εορτής) να μην γνώριζε και φυσικά να μην είχε εγκρίνει την κατάργηση αυτή, ενώ ζητάει εκτός από εξηγήσεις και τα… ρέστα από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ λοιπόν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας απέστειλε επείγον έγγραφο προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ με το οποίο ουσιαστικά ζητάει να μάθει ποιός και γιατί πήρε την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας. Θυμίζουμε ότι η ΣΤΑΣΥ είχε ανακοινώσει ότι από την 1η Νοεμβρίου αναστέλλονται τα ενιαία δρομολόγια της γραμμής 3 Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο και το εξής οι επιβάτες θα έπρεπε να κατεβαίνουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και να αλλάζουν συρμό.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου στην επιστολή του δείχνει να επιρρίπτει ανοιχτά ευθύνες στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ από την οποία ζητεί να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή των δρομολογίων. Τα δρομολόγια αυτά που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο και το συνδέουν απευθείας με το κέντρο της πρωτεύουσας κατάφεραν ήδη, μέσα σε λίγες ημέρες να αναστατώσουν τους επιβάτες.

Ο κ. Βούρδας, σύμφωνα πάντα με τα ίδια ρεπορτάζ, ρωτά επίσης στην επιστολή του αν προηγήθηκε έγκριση από τον ΟΑΣΑ αλλά και από το υπουργείο Μεταφορών, κάτι που μας προκαλεί εντύπωση αφού μάλλον ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας θα έπρεπε να γνωρίζει τι συζητήσεις έχουν γίνει με το υπουργείο του αλλά και αν έχει συμφωνήσει με οτιδήποτε. Τέλος, και μετά από όλα αυτά, ο κ. Βούρδας ζητά να επανέλθει άμεσα η κυκλοφορία της γραμμής στον αρχικό της σχεδιασμό και να ακυρωθεί η αναστολή που επέβαλε η ΣΤΑΣΥ.

Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι μετά από αυτόν τον μικρό χαμό που δημιουργήθηκε, η ΣΤΑΣΥ θα βάλει “την ουρά στα σκέλια” και θα επαναφέρει άμεσα την απευθείας αυτή σύνδεση της γραμμής 3 του μετρό Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο.