Είσαι 18 ετών; Ταξίδεψε στην Ευρώπη δωρεάν!

Είσαι νέος ή νέα 18 ετών και θέλεις να ταξιδέψεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι; Μπορείς να κάνεις αίτηση μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου και να λάβεις “ταξιδιωτική κάρτα” που θα σου επιτρέψεις να γυρίσεις πολλές χώρες τους επόμενους μήνες!

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κομισιόν και σε αυτόν τον γύρο αιτήσεων μπορεί να υποβάλει αίτηση κάθε πολίτης της ΕΕ που έχει γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2000 και 31ης Δεκεμβρίου 2000, δηλαδή που είναι σήμερα 18 ετών.

«Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας, όπου θα πρέπει να εγγραφούν και να δηλώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Οι αιτούντες θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε ένα κουίζ με πέντε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών αναφορικά με τον πολιτισμό και την πολυμορφία της Ευρώπης, τις πρωτοβουλίες της ΕΕ υπέρ των νέων, τις προσεχείς εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και σε μια επιπλέον ερώτηση που θα σχετίζεται με τον δεύτερο γύρο αιτήσεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όσοι κερδίσουν θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για 1 έως 30 ημέρες.

Για τους όρους του ταξιδιού, σημειώνεται από την ανακοίνωση ότι οι επιτυχόντες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων (όλοι πρέπει να είναι 18 ετών). Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο. Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι και οι νέες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά της ΕΕ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες
Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας.