ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 17/12/1892 – Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού Vogue

Το διάσημο γυναικείο περιοδικό Vogue πρωτοεκδόθηκε στην Αμερική το 1892 και έβγαινε αρχικά κάθε εβδομάδα ενώ από το 1910, άρχισε να κυκλοφορεί κάθε 15 ημέρες. Τα επόμενα χρόνια πήρε πια την μορφή μηνιαίου περιοδικού την οποία και διατηρεί μέχρι σήμερα.

Η Βρετανική Vogue “γεννήθηκε” το 1916 και ακολούθησαν η γαλλική, η αυστραλιανή, η ισπανική και η γερμανική. Η ισπανική Vogue εκδόθηκε μόνο για δύο χρόνια (1918-1920) ενώ η γερμανική μόνο για μερικά τεύχη το 1928.

Μόδα, ομορφιά, πολιτισμός, διακόσμηση, σπορ, υγεία και άλλα πολλά αποτελούν τα θέματα του lifestyle αυτού περιοδικού που έχει κατορθώσει να γράψει ιστορία σε όλα τα χρόνια που κυκλοφορεί σε δεκάδες χώρες. Στην Ελλάδα πλέον δεν εκδίδεται ενώ υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή, κυκλοφορεί σε 23 χώρες του κόσμου.

 

Τα εξώφυλλά του έχουν μείνει θρυλικά στον χώρο της μόδας, ενώ απεικονίζουν σχεδόν πάντα περισσότερο ή λιγότερο επώνυμες γυναίκες. Ελάχιστοι άντρες είχαν την τύχη να φωτογραφηθούν για τα πρωτοσέλιδα του περιοδικού όπως ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπεν Στίλερ.