Η Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού εξετάζει τους υποψήφιους δημάρχους: Δημήτρης Τούτουζας

Η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού μεταφέροντας την φωνή των γονιών του δήμου μας  για τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και τα σχολεία μας και  που θα κληθεί να διαχειριστεί η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε 12+1 ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους του τόπου μας.

Ακολουθούν οι  απαντήσεις που έδωσε ο  υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τούτουζας, επικεφαλής της παράταξης ΣΥΝ ΠΟΛΙΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

  1. Σε ποιες σχετικές ενέργειες θα προβείτε και από που θα αντλήσετε ή θα διεκδικήσετε τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο μας;

Για να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αντλήσουμε πρωτίστως τα κονδύλια μέσω ΣΑΤΑ και ΚΑΠ. Σε περίπτωση επιπλέον αναγκών έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε το ποσό που εισπράττεται για την Παιδεία μέσω ΦΗΧ (Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων). Ως δημοτική αρχή εμείς, όπως έχουμε δεσμευτεί, θα επιχορηγούμε τις δύο σχολικές επιτροπές από την αρχή της εκάστοτε σχολικής χρονιάς για να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους.

  1. Ποιο είναι το πλάνο σας για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των μαθητών του Δήμου;

Το πλάνο μας είναι η ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων: μία στον Χολαργό (Κλειούς) και μία στον Παπάγο (Παναγιώτη Λεφάκη). Θα τρέξουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με την Τεχνική Υπηρεσία για την κατάθεση φακέλων με πλήρη στοιχεία στην ΚΤΥΠ και την άμεση δέσμευσή της για την ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων. Επιπλέον θα διευθετήσουμε το θέμα του οικοπέδου (ΟΤ117Α) για την ανέγερση και μεταφορά του 2ου-3ου  νηπιαγωγείου Χολαργού.

3.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας και ποιες θα είναι οι κινήσεις σας ώστε να φύγουν από σχολεία του Δήμου μας οι προκάτ αίθουσες (πάγιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων), να γίνουν εργαστήρια, τμήματα ένταξης, αίθουσες διδασκαλίας ειδικοτήτων, αίθουσες τελετών, αίθουσες σίτισης για το ολοήμερο κ.λπ. σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου; 

Έχοντας δώσει πλήρη φάκελο στην ΚΤΥΠ χρειάζονται δύο χρόνια για να βγει η έγκριση να παραδώσει τα σχολικά συγκροτήματα. Με αυτό το πλάνο εντός τριετίας θα είναι το χρονοδιάγραμμά μας για την ανέγερση των δύο σχολικών συγκροτημάτων ούτως ώστε να πάψουν να υπάρχουν προκάτ αίθουσες και να μπορέσει κάθε σχολείο να έχει τις απαραίτητες και κατάλληλες αίθουσες για όλες τις δραστηριότητες.

  1. Θεωρείτε ότι η συντήρηση και η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των υπαρχόντων σχολικών μονάδων είναι επαρκής; Τι σκοπεύετε να κάνετε σε ζητήματα όπως: συντήρηση και επισκευές των καταγεγραμμένων στην λίστα και έκθεση υλικοτεχνικών, κάλυψη λειτουργικών και αναλώσιμων απαραίτητων για την λειτουργία εργαστηρίων και μαθημάτων γυμναστικής, πληροφορικής, εικαστικών και κάλυψη της γραφικής ύλης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του δήμου μας;

Εμείς οι ίδιοι έχουμε παρατηρήσει ότι δεν είναι επαρκής. Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα άμεσης παρέμβασης της τεχνικής υπηρεσίας για την καταγραφή των αναγκών. Θα πραγματοποιηθεί δημιουργία φακέλων για κάθε σχολείο και προγραμματισμός των συντηρήσεων και επισκευών τους (αποκατάστασή τους). Όσον αφορά τις υλικοτεχνικές ανάγκες όπως σας απάντησα στην πρώτη ερώτηση θα κυνηγήσουμε τα ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και η επόμενη κίνησή μας θα είναι η αύξηση του ΦΗΧ. Συγκεκριμένα θα βάλουμε ως προτεραιότητά μας την χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας 11 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» και την ένταξή μας στο πρόγραμμα «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής» που έχει ως προϋπολογισμό περίπου 7 εκ. ευρώ για 644 σχολικές μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα κυνηγήσουμε το πρόγραμμα «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής» που έχει ως προϋπολογισμό περίπου 8,6 εκ. ευρώ για 1.450 μονάδες Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή του.

Διαβάστε τις υπόλοιπες ερωτήσεις και απαντήσεις στην σελίδα του Συλλόγου