Οι Δήμαρχοι που δεν εκλέγονται και οι εκπλήξεις των δημοτικών εκλογών.

Στεργίου και Βαλασόπουλος αποδοκιμάστηκαν από τους συμπολίτες τους!

Αρκετές εκπλήξεις σημειώθηκαν στις δημοτικές εκλογές στην περιφέρεια Αττικής. Δήμαρχοι που θεωρούνταν φαβορί και με πολλά χρόνια διοίκησης έχασαν σε αυτές τις εκλογές. Τρανταχτά παραδείγματα ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο οποίος επί 20 και πλέον χρόνια βρέθηκε στο τιμόνι της κοινότητας και μετέπειτα του Δήμου Πεντέλης, και ο Βασίλης Βαλασόπουλος, επί εννέα χρόνια δήμαρχος Ηλιούπολης ο οποίος φάνταζε το αδιαμφισβήτητο φαβορί και σε αυτές τις εκλογές. Αφήνουν αμφότεροι την καρέκλα του δημάρχου, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Θύμα επίσης της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της μέτριας απόδοσής τους κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας έπεσαν οι Γιάννης Σταθόπουλος στην Αγία Παρασκεύη, Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου, Δημήτρης Μπίρμπας στο Αιγάλεω, ο Ηρακλής Γκότσης στη Νέα Ιωνία και ο Άρης Βασιλόπουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θύμα αλλαγής έπεσε και ο Μιλτιάδης Καρπέτας στη Μεταμόρφωση, αλλά και ο Παντελής Ξυριδάκης στη Φιλοθέη – Ψυχικό που ηττήθηκε στον γαλάζιο εμφύλιο από τον Δημήτρη Γαλάνη.

Όσον αφορά στον βόρειο τομέα της Αττικής, στους Δημάρχους που επιδοκιμάστηκαν και επιβραβεύθηκαν για το έργο τους, εκτός του δικού μας Ηλία Αποστολόπουλου ο οποίος ήταν και ο μόνος Δήμαρχος στο Βόρειο τομέα που επανεκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, εκλέχθηκαν οι Τάσος Μαυρίδης στην Λυκόβρυση Πεύκη, ο Νίκος Μπάμπαλός στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Θωμάκος στην Κηφισιά, ο Ξένος Μανιατογιάννης στα Βριλήσσια και ο Σίμος Ρούσσος στο Χαλάνδρι.