Επιστολή – φωτιά προς Τσίπρα.

Επιστολή - Φωτιά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στον Τσίπρα

Ανθρώπινα δικαιώματα κατά παραγγελία…

Ψηφίστηκε τελικά σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο ο νόμος για την αλλαγή της ταυτότητας του φύλου. Όπως είχα επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο “Περί αλλαγής φύλου και άλλα τινά”, είναι τουλάχιστον υποκριτικό για την Ελληνική Πολιτεία να κόπτεται για τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα όταν η ίδια δεν δημιουργεί τις συνθήκες για την ορθή άσκησή τους. Συγκεκριμένα, στις 4/10 έγραφα:”H Ελληνική Πολιτεία έχει εργαστεί για την εμπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στους Έλληνες πολίτες; Η Ελληνική Πολιτεία θέλει πραγματικά οι πολίτες της να απολαμβάνουν και να ασκούν τις ατομικές τους ελευθερίες;”

Την ίδια μέρα, λοιπόν, την ημέρα ψήφισης του ατομικού διακιώματος περί αυτοπροσδιορισμού και  αλλαγής της ταυτότητας του φύλου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με επιστολή τους προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό μεταφέρουν γλαφυρά την εικόνα που κυριαρχεί στα “προσωρινά” κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Μέσα από τις γραμμές της επιστολής του κ. Χ. Χρήστου (Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα) προς τον Πρωθυπουργό, γίνεται αμέσως αντιληπτή η “υπεράσπιση” των δικαιωμάτων της υγείας, της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας.

Η κατάσταση στα νησιά είναι γνωστή, όμως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν ψηφίζουν. Επιπρόσθετα,  δεν εξυπηρετούν – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – τον αριστερόστροφο χαρακτήρα της Κυβέρνησης, όπως επί παραδείγματι το 2015 όταν η χώρα άνοιξε αλόγιστα και χωρίς πρόνοια και προετοιμασία τα σύνορά της για να επιβεβαιώσει τον αριστερό της χαρακτήρα με αντίτιμο βέβαια 3.771 (επίσημα στοιχεία ΔΟΜ) θανάτους αθώων στο Αιγαίο.

Η προχειρότητα, ο ψευδοπροοδευτισμός και η ψηφοθηρία είναι υπεράνω κάθε ατομικού και ανθρώπινου δικαιώματος για την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο επανακοθορισμός θεσμών και αξιών είναι επιτακτική ανάγκη για μια πραγματικά σύγχρονη Πολιτεία με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε της διάσταση.